Recepty

POMAZÁNKY

Vitamínová

Žervé, jablko, mrkev, citronová šťáva, sůl.

Jablko a mrkev nastrouháme, přidáme žervé, citronovou šťávu a sůl. Zamícháme.

Selská

Sterilované fazole, rama, kyselá okurka, hořčice plnotučná, sůl.

Vše zamícháme.

Sójová

Rama, sterilovaná sója, sterilovaná okurka, vejce vařené na tvrdo, sůl.

Nakrájíme na drbno, zamícháme.

POLÉVKY

Hrstková polévka

Čočka, hrách, kroupy, fazole, cizrnová mouka, majoránka, česnek, sůl.

Zeleninová s cizrnovým kapáním

Kořenová zelenina s pórkem, podravka, sůl.

Cizrnové kapání: cizrnová mouka, vejce, sůl, mléko, petrželová nať

HLAVNÍ JÍDLA

Kuřecí prsa po indicku 

Kuřecí prsa, cibule, olej, hladká mouka, smetana, jablka, kari, sůl.

Na oleji orestujeme cibuli a kuřecí prsa, podusíme, zaprášíme moukou, přidáme nastrouhaná jablka a kari, na konci zjemníme smetanou. Podáváme s rýží nebo kuskusem.

Kotleta po italsku

Vepřová pečeně, tymián, rozmarýn, med, olej

Maso potřeme směsí oleje, medu, a koření, opečeme. Podáváme s bramborem.

Kuřecí plátek po staročesku

Kuřecí prsa, cibule, sůl, olej, houbové koření, smetana, kopr, hladká mouka, citronová šťáva.

Na oleji orestujeme cibuli a maso, podusíme, zahustíme moukou, přidáme kopr, houbové koření, citronovou šťávou, zjemníme smetanou. Podáváme s houskovým knedlíkem.

Zapečené filé se zakysanou smetanou a bazalkou

Ryba, zakysaná smetana, čerstvá bazalka, citronová šťáva, petrželka,

Rybu nasolíme, urovnáme do pekáčku, potřeme směsí zakysané smetany a bylinek, Upečeme.  Podáváme s bramborem.

 






Všechna práva vyhrazena. Bez souhlasu MŠ Velešín není možné kopírovat jakýkoliv obsah stránek.
V roce 2021 vytvořili MackMan.cz